22 juni 2021

Media

De uitdaging, de atmosfeer, het avontuur en de ontberingen maken iedere Dakar tot een grote mediatrekker zonder weerga. Deze aantrekkingskracht wordt ook weerspiegeld in de media en het brede bedrijfsleven en niet te vergeten via internet.

U kunt hier onze persmap 2008 downloaden. Mocht de informatie omtrent het Dutch Team Dakar niet toereikend zijn verzoeken wij u per e-mail uw vraag te stellen. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 Persmap Dutch Team Dakar 2008

Persmap English Team Dakar 2008

Stichting Dutch Team Dakar
Achterste Weide 55
6921 SG Duiven
Nederland
www.dutchteamdakar.nl
info@dutchteamdakar.nl
Fax 0316 – 282487

 

TV stations in de gehele wereld zenden zo’n 643 uur uit over de rally, en worden gevolgd door gemiddeld 170 miljoen kijkers. RTL 7 besteedt tijdens de rally dagelijks 55 minuten aandacht aan het evenement. Op Eurosport wordt dagelijks 30 minuten vrijgemaakt voor het evenement. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad hebben dagelijks verslagen en Sportweek en de gerenommeerde motorbladen verzorgen teamvoorstellingen, interviews en reportages zowel voor, tijdens als na de rally. De Dakar-rally wordt jaarlijks steeds populairder in Nederland en België.

 

Globaal overzicht van de internationale schrijvende pers tijdens de rally.
 

3941 artikelen
2983 artikelen
1647 artikelen
613 artikelen
555 artikelen
255 artikelen

Frankrijk
Spanje
Engeland
Nederland
België
Italië

Overzicht wereldwijde covering van de Dakar met een dagelijkse reportage.

RTL 7
Eurosport
VTM
SP ORZA
RTBF
FranceTelevision
AlJazeera
ARD
ZDF
TVE
SIC

Nederland
Europa
België
België
België
Frankrijk
SaoediëArabië
Duitsland
Duitsland
Spanje
Portugal
TV2
CCTV
TVTOKIO
RTLKlub
Braveheart
TVP
LBCI
RTS
TV globo
Noorwegen
China
Japan
Hongarije
Thailand
Polen
Libanon
Senegal
Brazilië
       

Naar verwachting zal ook volgend jaar een op de Nederlandse markt gerichte zender weer veel aandacht besteden aan Le Dakar 2007. Voor zover nu bekend zal een dagelijkse uitzending direct na de hoofdfilm van één uur en daarnaast een herhaling gedurende prime time rond de klok 18.00 uur. De geruchten gaan dat de sportieve zender RTL7 (met 700.000 kijkers per dag) in de komende rally voor eerst met een eigen helikopter live opnamen zal maken. Dutch Team Dakar heeft daarom een optie genomen op 30 minuten zendtijd zodat alle sponsoren ruime aandacht zullen krijgen op deze nationale zender.

Via het internet is de Dakarrally ook op de voet te volgen op de site van organisator A.S.O. www.dakar.com en voor dagelijkse verbinding met Dutch Team Dakar uit de woestijn op www.dutchteamdakar.nl Via deze massaal bezochte site (zie de tabellen op de volgende pagina) zijn wij in de gelegenheid om alle belangstellenden en sponsoren meer dan voldoende te informeren over onze verrichtingen en tevens ook onze sponsoren te etaleren.

Statistieken visitors

Statistieken Page Loads

Statistieken Terugkerende bezoekers

© 2021 www.dutch-team-dakar.nl - All Rights Reserved