29 februari 2020
Alex terug van successvolle Roadbook Rit in Frankrijk en Dutch Team Dakar naar Tunesie

Alex en Ragi zijn vanochtend vroeg net terug van een relatief technische/enduroachtige 4 daagse Roadbook Rit in de Beaujolais wijnstreek gekomen, tussen Macon en Lyon gelegen. Deze Roadbook Rit is Alex's eerste en enige Dakar Navigatie ervaring die nog net in zijn drukke Enduro wedstrijd kalender paste, alleen de NK Enduro van Zelhem moest wijken en morgen gaat het direkt na de internationale zesdaagse in Chili. Honda stelde Alex dan ook en vonkelnagelnieuwe CRFX 450 ter beschikking die in 2 dagen heel professioneel van Pols Motoren met het Schilcher Roadbook en een ICO van de ex-van der Laan Dakar motor uitgerust werd. Technische Problemen kwamen bij Alex in de 4 dagen dus niet voor, alleen de olie van de Honda krachtbron werd na 2 dagen ververst. Honda dus zoals KTM ook Ready to Race!


Ragi werd door de franse "motor doctoren" als voorrijder ingehuurd en gaf Alex de opdracht s'ochtends vroeg te vertrekken en als mogelijk de voorrijders van de organisatie in te halen en dan helemaal zonder spoortjes te rijden en de foutjes in het roadbook zelf uit te zoeken. Dat lukte Alex iedere dag heel goed en op meerdere plekken hield hij de organisatie op de hoogde van foutjes die dan voor de volgende 350 rijders met lintjes gecorrigeert konden worden. Ook de nachtrit verliep zonder problemen en was heel leerzam voor Alex. Alex kreeg dan ook nog andere opdrachtjes zoals bij voorbeeld zonder ICO te rijden wat het roadbookrijden nog een stukje pittiger maakt, maar vooral heel leerzam om snel alle informatie uit een plaatje te halen.

 

Aan het einde van de 4-daagse rit waren in een natte vallei nog meerdere klimmetjes uitgezet om de klimkunsten van de deelnemende rijders te testen. Veel lokale bevolking kwam op dit evenement af en waren verbaast wat met een Enduro motor mogelijk is als de nodige technische ervaring aan bord is en het witte Pro Grip shirt van "van den Broek" de steile hellingen omhoog schoten.

De andere teamleden van DTD zaten dit weekend natuurlijk ook niet stil en toonden zoals bij DTD bekend weer teamspirit bij het laden van de voertuigen voor onze trainingsweek in de Tunesische woestijn. Over dit evenement leest u hier binnen kort meer.

Ragi, teammanager DTD 

Klik [hier] om naar het overzicht te gaan

© 2020 www.dutch-team-dakar.nl - All Rights Reserved