26 mei 2020
Ragi zijn dagelijkse update 18:12 uur

Ragi belde vandaag wat vroeger dan verwacht, net voor kwart over zes kwam zijn belletje via de satelliet binnen. Hij begint met : "Hoi Jarno, het was vandaag een super dag ! ". Het gaat dus goed met onze jongens !

De race truck heeft een mega goede dag in de duinen beleeft, ook de hoge duinen van 30 meter en meer kunnen goed worden beklommen. Pascal en Ronald hebben de truck zo diep als mogelijk de duinen in gestuurd en zullen vannacht dan ook niet terugkeren naar het bivak. zij overnachten dus in de duinen. Het enige probleempje dat er vandaag is geweest is een afgelopen band, dit doordat er waarschijnlijk iets te veel druk was afgelaten. De bandendruk wordt afgelaten om maximale grip te hebben in het losse zand. Ze weten nu dus hoever ze kunnen gaan zullen we maar zeggen.
De twee voorrijders die met de race truck mee waren gereden zijn doorgereden naar een oase. Dit is een kleine oase waar water letterlijk uit de grond komt spuiten In het verleden is hier geboord naar olie maar alleen water gevonden. Hierdoor heeft zich de oase kunnen vormen. Bij deze oase zijn ook de overige vier motorrijders en de assistentie gehergroepeerd.

Problemen zijn er wel voor Jan van de Bor, bij een test van het Dutch Team Dakar wordt natuurlijk ook echt alles getest! Zo ook de reddingsvuurpijlen. "Ze werken !" meld Jan ons op de achtergrond. Alleen gingen ze iets te snel af. Jan heeft een vinger lelijk verbrand, uitkijken dus !

Lex heeft vandaag last gehad van een migraine aanval maar dat moet morgen weer over zijn. Robert van Olst heeft een kapotte accu, het starten is dus even wat lastiger maar daar kan hij de week prima mee uitrijden. De lichtspoel van Bob is niet gerepareerd, het licht doet het wel weer ?????? Ja zegt Ragi "Was gewoon niet aangesloten door de Engelsen" Dat is dus ook weer getackeld. Tot slot kunnen we melden dat de Husky uit Dwingeloo na wat oververhittings verschijnselen nu als een sheermes door de duinen gaat, dat beloofd wat !

Klik [hier] om naar het overzicht te gaan

© 2020 www.dutch-team-dakar.nl - All Rights Reserved