26 mei 2020
Alex van den Broek in de verkeerde hoek !

Ja, in de hoek waar de klappen vallen helaas, we wensen hem sterkte !

ISDE Chili dag 4
Vandaag de vierde dag met dezelfde proeven als gisteren alleen nu in omgekeerde volgorde met een extra proef namelijk de enduroproef die op de heenweg wel meetelt. Aangezien de stenenproef in Vicuna Alex gisteren best aardig af ging hoopt hij vandaag daar ook wat extra tijd te kunnen pakken. In het algemeen klassement staat hij inmiddels 50e, in zijn eigen klasse 21e na de derde dag.

Echter het pechduiveltje sloeg vandaag toe...

Alex: "Vanaf proef een problemen met de motor. Telkens viel hij stil, en moeilijk aan te krijgen. Na de proef de bougie vervangen, deze was verbrand dus misschien was dit de oplossing. Echter bij aankomst proef twee, waar ik tijd over had, deed hij weer vreemd. Nu de CDI vervangen en de startknop losgehaald. Na de proef weer stilgevallen! Weer wat proberen te sleutelen en vervolgens als een raket naar proef drie. Je raad het al, ook hier weer problemen. Tot aan de laatste proef van vandaag alleen maar problemen. We hebben ook nog de caburateur vervangen, ik had een model bij me van de vorige enduro motor, echter dit was ook niet de oplossing. Vervolgens kwam ik erachter dat de gasschuif scheef in de carburateur zat. Ben van Erp heeft een poging gedaan dit probleem nog op te lossen maar ook dit hielp niet.

Al met al een zware dag, ik had hem iets anders voorgesteld maar het is niet anders. Ik heb de motor in de laatste minuut van de reguliere tijd het parc ferme in kunnen duwen waar hij nu staat met een aantal losse onderdelen. Gelukkig geen straftijd gepakt maar ik ben nu wel gezakt in het klassement. Algemeen sta ik nu 54e en in de eigen klasse 23e. Gezien de problemen van vandaag valt de schade nog mee wat de klasseringen betreft maar dit was geen beste dag! We gaan nu overleggen hoe we morgenochtend tijdens de start e.e.a. gaan proberen op te lossen. De motor is nog niet rijklaar en ik moet binnen 10 minuten, wat in principe te kort is, de boel in elkaar zien te zetten. Ik meld me morgen weer met hopelijk beter nieuws.

Meer foto's vind je hier

[Bron www.alexvandenbroek.nl]


Klik [hier] om naar het overzicht te gaan

© 2020 www.dutch-team-dakar.nl - All Rights Reserved