29 februari 2020
Valkenswaard Le Dakar Pre Proloog

Het gehele DUTCH TEAM DAKAR is vanochtend in alle vroegte afgereist naar valkenswaard. Daar vind ieder jaar de Pre Proloog plaats. Alle Nederlandse Dakar deelnemers zijn hierbij aanwezig. Zowel motoren, auto's en trucks.

DTD was aanwezig met de Race Truck (Pascal de Baar en Ronald Happel), Alex van den Broek, Robert van Olst, Johan van der Laan, Bob Coerse en Richard de Groot. Inderdaad we missen Marcel Pronk. Marcel zal niet deelnemen aan Le Dakar 08. Marcel is vorige week opnieuw geopereerd aan zijn heup en kan hierdoor deelname héél spijtig uit zijn hoofd zetten. Aankomende week hopen we meer te kunnen melden hieromtrent.

Vandaag presenteerde dus alle Nederlandse deelnemers aan de Rally Parijs Dakar zich op het Eurocircuit in Valkenswaard. Ondanks de kou, het bleef gelukkig droog, kwamen er veel toeschouwers op dit evenement af. Voor onze foto reportage klik hier.

Alle motorrijders kwamen vanochtend vroeg direct in actie in de verschillende manches. Alex was de snelste van ons gezeldschap met een plek in de finale. Helaas voor Alex begon de finale net even eerder dan gepland waardoor hij te laat aan de start verscheen!

Alex: "Het wedstrijdje op zich gaat natuurlijk nergens om, maar het is wel leuk om jezelf te laten zien aan het publiek. De Dakar motor is nog niet rijklaar dus vertrok ik vandaag op een Honda CRF250. Hiermee was ik natuurlijk dik in het voordeel op het technische gedeelte van het parcours, maar dat mag de pret niet drukken. Helaas was ik te laat bij de finale race dus die heb ik niet gereden. Tijdens de eerste manche maakte ik nog een foutje. De wedstrijdleiding vertelde ons dat de finish op het hoogste punt van het parcours was, dus ik daar netjes gestopt bleek dat de finish nog een bult verder lag en iets lager..... De Dakar motor heb ik overigens wel meegenomen om hem te laten zien. De kabelboom voor de elektronica zit er nog niet op dus kon ik er nog niet op rijden. De mannen bij Pols Motoren in Waalwijk hebben overuren gedraaid afgelopen week om de motor hier in ieder geval te kunnen laten zien gewoon super wat die jongens in een paar dagen tijd voor elkaar hebben gekregen, waarvoor mijn dank. Verder de hele dag handen schudden en sponsors begroeten, ook dat hoort erbij. Volgende week vrijdag hebben we nog de teampresentatie en dan zal de motor rijklaar zijn".

De race truck met aan het roer dit maal Ronald Happel had wat meer moeite in het Valkenswaardse zand. Verdraaid lastig zand dus... een afgelopen rechter voorband aan het einde van de eerste manche. Met behulp der Nederlandsche strijdkrachten lag de band er binnen mum van tijd overigens weer op. Dat kunstje kennen we dus... Verder liep de truck als een zwitsers uurwerk dat beloofd wat !!

En nu ? Ja poetsen natuurlijk, het was modderig vandaag en aanstaande vrijdag staat onze perspresentatie op het programma.

Klik [hier] om naar het overzicht te gaan

© 2020 www.dutch-team-dakar.nl - All Rights Reserved