29 februari 2020
Wat gaat er in Juni gebeuren ?
Beste teamleden,sponsoren familie en vrienden.

Na een week van bezinning maakt de truckers divisie van het DUTCH TEAM DAKAR haar nieuwe plannen bekend!

Het is allemaal héél naar en niet goed, wie is de schuldige en we hadden toch..... ,dit zijn allemaal vragen die na de bekend making van Etiën Lavinge dat: "Le Dakar 2008" niet door gaat, naar boven komen.  Echter, de truckers hebben even met hun kop geschud, zijn plankgas dronken geworden en hebben even terug geschakeld om gelijk weer 2 versnellingen op te schakelen!
Ja, gelijk toen bekend werd dat Le Dakar 2008 niet door ging heeft pascal de Baar 2 plaatsen gereserveerd in de "Trans Oriëntale" rally. Wat we er mee moesten wisten we toen nog niet en hoe het allemaal moest al helemaal niet, maar dat we zouden gaan, stond als een paal overeind.

Alle voertuigen zijn in 3 dagen terug gereden naar Nederland. Een paar dagen van bezinning en het uitzitten van een virus met hoge koortsen voor menig teamlid werden in gelast. Maar Donderdag 10 januari zat het gehele team weer in Ede bij elkaar voor de eerste vergadering!

Wat gaan we doen, was de vraag?
Dat was eigenlijk glashelder, we gaan de "Trans Oriëntale" rijden! Marcel ver Meij, de Nederlandse afgevaardigde van de Rally werd opgetrommeld, opties werden doorgenomen, budgetten doorgerekend en beslissingen gemaakt!

En wat gaat DTD doen?

Dutch Team Dakar Gaat de rally in mét:

3 motoren ( Marcel Pronk, Bob Coerse en Robert van Olst)
1 Ginaf race truck met Ronald Happel, Pascal de Baar en Wouter de Graaff
1 Toyota Landcruiser 100 met Jan van de Bor én jaja.....Jeroen Brouwers!

In de assistentie:
1 Ginaf 6x6 met als bemanning: chauffeur ,Geert van de Berg, monteur 1.(motoren) en navigator Marnix Deibert en monteur 2. (race truck/jeep) Martin Roessink.

Waarom deze rally?

Ten eerste; omdat deze rally gezien word als de vervanger voor Le Dakar 2008 en wij dus simpel weg niet thuis kunnen blijven!  Euro sport en RTL dagelijks verslag op televisie gaan verzorgen, kranten en media er volop verslag en reportages van maken en alle toonaangevende teams aanwezig zullen zijn zoals: Mitsubishi, Kamaz, Rally Raid UK., De Rooy, MAN, BMW, KTM, APRILIA en nog vele vele anderen.  Én in deze rally kunnen wij dus onze sponsoren waar voor hun geld geven!

Ten tweede voor het avontuur.
Mede door het aantal deelnemers ( de helft van Dakar ) én omdat het geheel nieuw is, én hij door ontbeerlijke gebieden gaat zoals: de mega uitgestrekte steppen van Rusland de machtige Oeral in Kazakstan en de giga ruige woestijnen van China! Startend in Sint Petersburg, langs Moskou en Almaäta naar de Chinese muur bij Peking!  Dit zijn toch gebieden waar je als kind van droomt!
Plekken die in kaart zijn gebracht door machtige personen zoals Karel de Grote, waar oorlogen zijn uitgevochten, geschiedenis is geschreven,dwars door gebieden waar nog nóóit een mens is geweest, geweldig! Een ervaring die je moet beleven en zeker zo mooi zo niet mooier en avontuurlijker is dan: "Le Dakar". Begrijp ons niet verkeerd, als de Dakar volgend jaar weer van start gaat zijn wij ook weer van de partij, maar een rally, lees kans als deze kunnen we, en mogen we niet aan ons voorbij laten gaan!

Wij hopen jullie dan ook een avontuur te bieden dat jullie met ons mee gaan beleven, waar jullie nog jaren over praten, een avontuur dat de teleurstelling van de afgelopen weken doet verdwijnen als Mauretaans woestijn zand voor de zon. Zodat we dit jaar zeker niet als een verloren jaar zullen zien, maar een jaar met een rally waarop jullie eigenlijk zaten te wachten!

De komende 2 weken zullen wij persoonlijk contact op nemen met de sponsoren om samen naar ieders tevredenheid tot een passende oplossing te komen!

Ook tijdens deze rally zal onze vertrouwede website ( www.dutchteamdakar.nl ) weer de ontmoetingsplek worden voor jullie DTD Fans. Of er een iritrack systeem in de rally
aanwezig zal zijn weten we helaas nog niet, dat volgt later!

Voor nu een sportieve groet en blijf up to date via www.dutchteamdakar.nl

Pascal de Baar

Ps. We moeten nóóit toe geven aan terrorisme, als we dat doen geven we ons gewonnen en zullen we voor altijd in angst moeten leven! De wereld is van iedereen en niemand heeft het recht een ander te terroriseren.

Klik [hier] om naar het overzicht te gaan

© 2020 www.dutch-team-dakar.nl - All Rights Reserved