22 juni 2021
Onvergetelijk spektakel (Portugal)
De Dakar rally zal deze keer wederom van start gaan in Lissabon. Dutch Team Dakar zal hier in een eigen hospitality unit sponsoren en genodigden ontvangen om de sfeer van “Le Dakar” van zo dichtbij mogelijk mee te maken. In Lissabon zullen de technische en administratieve keuringen plaatsvinden en zal ook de proloog verreden worden. Hierna zal de route meteen worden vervolgd naar Zuid-Spanje om over te steken naar Marokko. Door de verwachte opkomst van miljoenen toeschouwers in de stad en langs de route zal dit een onvergetelijk spektakel worden.

Kompas klaar ?! (Marokko en Mauritanië)


De 30ste Dakar Rally belooft een waar feest te worden, tot grote tevredenheid van al diegenen die houden van het navigeren door woest en onontgonnen gebied. Mauritanië, een relatief onbekend land met onherbergzame etappes waar al meteen het kaf van het koren gescheiden zal worden. In het zware zand van Mauritanië zullen de afstanden tussen de deelnemers aanzienlijk oplopen door de vele zware passages en navigatiemoeilijkheden.
Een snuifje Afrika (Senegal)

 Veteranen en nieuwkomers in de rally zullen verrukt zijn bij het ervaren van het schrille contrast tussen de schrale woestijn en de tropische plantenpracht van de jungle. Alle ingrediënten en uitdagingen uit vorige edities zijn verwerkt in deze editie, de competitieve limieten en menselijke kwaliteitkwaliteiten zullen zwaar op de proef worden gesteld.


De eindstreep…. Dakar (Lac Rose)
Aan het eind van dit avontuur zal de rally Senegal en zijn hoofdstad Dakar bereiken om te finishen in de prachtige omgeving van het bij Dakar strijders zo bejubelde Roze Meer (Lac Rose). Wie langs dit wondermooie rose strand kan scheuren op de dag van de aankomst kan zich voortaan prompt een “Dakar Ancien” gaan noemen, hij heeft de eindmeet gehaald!

© 2021 www.dutch-team-dakar.nl - All Rights Reserved