22 juni 2021
Wouter de Graaff Monteur Race Truck 
 
Op de vraag waarom hij meedoet aan “Le Dakar” antwoordde Wouter; “Heb een hekel aan asfalt, ben gek op zand en snelheid en dan is le Dakar natuurlijk het ultieme genot.....(na de eerste keer ben je trouwens gewoon verslaafd)"

Op de vraag wat zijn verwachting is van deze 30ste editie antwoordde Wouter het volgende;  "Volgens kenners wordt het een zware Dakar, maar ik denk dat Ronald en Pascal daar wel raad mee weten en natuurlijk ga ik ook tot het uiterste om de ginaf heel aan de finish te krijgen. (het liefst nog een beetje sneller dan de rest)".
Deelname aan “Le Dakar” 2de keer 1ste keer als Motormonteur
Woonplaats Waalwijk
Leeftijd 32
Beroep Wegenwachter bij ANWB 
Hobby’s Enduro, rally, sleutelen, doorzetten
Ervaring onk enduro, rally
2e overall tuareg rally 2007
1 x DAKAR motormonteur 2007
Email huskywaalwijk@zonnet.nl
Wouter rijdt Le Dakar 2008 als monteur mee in de Race Truck
 

Marcin Krüger 
 
Op de vraag waarom hij meedoet aan “Le Dakar” antwoordde Marcin; “Sinds ik op mijn 5e verjaardag mijn eerste motor kreeg is mijn leven volledig gericht op motoren. In de afgelopen 24 jaar heb ik trails gereden, heb ik mijn geluk op het circuit beproefd om van daaruit de overstap naar motorcross te maken. Uiteindelijk ben ik bij de enduro’s gestrand.”.

Op de vraag wat zijn verwachting is van deze 30ste editie antwoordde Marcin het volgende;  “ De mogelijkheid die ik van het Dutch Team Dakar kreeg om als chauffeur van de assistentie jeep aan Le Dakar mee te kunnen doen heb ik met beide handen aangegrepen. Met deze kans wil ik eerst eens gaan proeven of ik het in de toekomst ook eens op een motor ga proberen”.
Deelname aan “Le Dakar” 1e keer
Woonplaats Torun, Polen
Leeftijd 35
Beroep Truck Handelaar
Hobby’s Motorsport
Ervaring Africa, Enduro 
Email marcin.kruger@truckgigant.pl
Marcin rijdt Le Dakar 2008 als chauffeur van de assistentie jeep
 

Ragnar Katerbau Team Captain 
 
Op de vraag waarom hij meedoet aan “Le Dakar” antwoordde Ragnar; “Ik doe aan Le Dakar mee, omdat ik de voorbereidingen met het Dutch Team Dakar een waanzinnig avontuur vind en de wedstrijd een enorme uitdaging waar echte Teamspirit heel belangrijk is.”.

Op de vraag wat zijn verwachting is van deze 30ste editie antwoordde Ragnar het volgende;  “Ik hoop dat deze 30ste editie zo speciaal wordt dat Dutch Team Dakar met zijn ervaring dit jaar alle wedstrijd-motorrijders en onze Rookie Wedstrijd Truck naar Lac Rose brengt!”.
Deelname aan “Le Dakar” 2de keer 1ste keer op de Motor (finish) nu Assistentie
Woonplaats Voorburg
Leeftijd 41 
Beroep octrooionderzoeker bij European Patent Office sinds 1989.
Hobby’s Enduro, cross, Skien, Windsurfen, Hardlopen, Squash
Ervaring Enduro, MotoCross, Trial, Rallye
Internationale Motorwedstrijden sinds 1999:
7 jaar NK Inters
4 x ISDE
somige EK Enduro wedstrijden
2 x Frans kampioenschap Enduro
1 x Oostenrijks kampioenschap Enduro
1 x DAKAR
Email Ragi@ragi.eu
Ragnar rijdt Le Dakar 2008 als Team Captain / Navigator mee in de Assistentie Jeep
 

Martin Roesink Monteur Race Truck
 
Op de vraag waarom hij meedoet aan “Le Dakar” antwoordde Martin; ; “Le Dakar”, geweldige verhalen en beelden. Op de uitnodiging om mee te gaan heb ik besloten dat ik dit avontuur natuurlijk niet wil missen”.

Op de vraag wat zijn verwachting is van deze 30ste editie antwoordde Martin het volgende;  “Met een prachtig Dutch Team Dakar halen en mooie avontuurlijke ervaringen op te doen”.
Deelname aan “Le Dakar” 1ste keer
Woonplaats Olst
Leeftijd 43 jaar
Beroep Chef werkplaats bedrijfswagens
Hobby’s -
Ervaring Geen Dakar ervaring
Email mrdakar@home.nl
 Martin rijdt Le Dakar 2008 als monteur mee in de Assistentiejeep

Jack Brouwers 
 
Op de vraag waarom hij meedoet aan “Le Dakar” antwoordde Jack; 
Het is gewoon super om mee te kunnen doen, de uitdaging, de rust, de drukte, weinig slaap, de stress en dat keer op keer. Maar natuurlijk ook om het landschap te zien en de lokale mensen te ontmoeten. Wij doen namelijk dagelijks zaken met Afrika dus om er zelf ook heen te gaan is super want je leert de mensen kennen en de cultuur begrijpen. Al met al een mooi combinatie voor werk en hobby”. 


Op de vraag wat zijn verwachting is van deze 30ste editie antwoordde Jack het volgende;  “De verwachting is dat deze dertigste editie een nog grotere uitdaging wordt voor de deelnemers waardoor het ook flink zwaarder zal worden voor de assistentie. En dat is precies wat we willen ”.
Deelname aan “Le Dakar” 2de keer 
Woonplaats Een west
Leeftijd 33 jaar
Beroep Truck handelaar
Hobby’s Dakar en off-road rijden
Ervaring 1 keer als chaffeur van de DTD assistentie jeep
Email jack@jbtrading.nl 
Jack rijdt Le Dakar 2008 als chauffeur van de DTD assistentie truck
 

Jarno Brouwers 
 
Op de vraag waarom hij meedoet aan “Le Dakar” antwoordde Jarno; “Alex v/d Broek heeft me gevraagd om mee te doen, het is altijd een droom van mij geweest om eraan deel te nemen. Ik vind het daarom gaaf om in de assistentie mee te gaan in dit team.''
Op de vraag wat zijn verwachting is van deze 30ste editie antwoordde Jarno het volgende;  “Het is mijn eerste keer dat ik mee doe, dus moet ik het nog ontdekken, maar ik probeer de motoren zo goed mogelijk te onderhouden en zorgen voor een goede team sfeer”.
Deelname aan “Le Dakar” 1ste keer als assistentie
Woonplaats Minderhout
Leeftijd 27 
Beroep Truck Monteur 
Hobby’s Dakar, motorcross
Ervaring 20 jaar motorcross en een aantal jaren bedrijfswagen monteur
Email jarno.brouwers@telenet.be
Lex rijdt Le Dakar 2008 als motor monteur mee in de Assistentie Truck 
 


Lex van Dijk 
 
Op de vraag waarom hij meedoet aan “Le Dakar” antwoordde Lex; “Noem het maar afgezaagd zoals iedereen het noemt het laatste echte avontuur / jongensdroom. In het verleden vaak met Bob Coerse naar de start van Le Dakar geweest. Dat wilde we ook ! Nu is het tijd om zelf Le Dakar als assistentie op te snuiven en wellicht in een latere editie zelf aan de start te staan ! ”.

Op de vraag wat zijn verwachting is van deze 30ste editie antwoordde Lex het volgende;  “Nieuwe indrukken en kei hard werken en genieten”.
Deelname aan “Le Dakar” 1ste keer
Woonplaats Purmerend
Leeftijd 47 
Beroep Ondernemer ( Motror zaak ) 
Hobby’s Wegrace, vissen en supermotard
Ervaring Sinds 16de motorcross / enduro/ wegrace
Email gilex@planet.nl  
Lex rijdt Le Dakar 2008 als motor monteur mee in de Assistentie Truck 
 


Jan van der Bor 
 
Op de vraag waarom hij meedoet aan “Le Dakar” antwoordde Jan; ; “Dankzij een uitnodiging kon ik in 2005 meedoen ,sindsdien heeft het avontuur en de uitdaging mij geïnteresseerd”.

Op de vraag wat zijn verwachting is van deze 30ste editie antwoordde Jan het volgende;  “Na twee jaar in de jeep te hebben genavigeerd gaan we nu in een ginaf 6x6 assistentie. Ben benieuwd hoe gezellig het wordt met de nieuwe team bezetting. Maar ik heb al een goede indruk ! ”.
Deelname aan “Le Dakar” Voor de derde keer navigator/monteur in assistentie
Woonplaats Voorthuizen 
Leeftijd 43
Beroep Ondernemer
Hobby’s Dakar, Moutainbike, Skien
Ervaring Tweemaal deelname aan Dakar als assistentie
Email borvo@hetnet.nl
Jan van de Bor rijdt Le Dakar 2008 als navigator op de 6x6 Assistentie
 

Peter Bloem Finance 
 
Op de vraag waarom hij meedoet aan “Le Dakar” antwoordde Peter; ; “Nee ik rij zelf “Le Dakar” niet. Ik ben de penningmeester van deze geweldige club. Ik doe dit voor het tweede jaar en ook langs de zij lijn is het een geweldige ervaring”.

Op de vraag wat zijn verwachting is van deze 30ste editie antwoordde Peter het volgende;  “Het eerste jaar was om kennis te maken met het fenomeen “Le Dakar”, dit jaar moet het genieten meer de boventoon krijgen”.
Deelname aan “Le Dakar” Assistentie Europa
Woonplaats Duiven 
Leeftijd 51 jaar
Beroep Ondernemer - Vitro Finance BV - administratiekantoor.
Hobby’s Motorrijden, motosport, etc.
Ervaring Rij motor sinds mijn 18e jaar, af en toe cross en enduro.
Email p.bloem@vitrofinance.nl
 Peter zit tijdens Le Dakar 2008 op de bank met RLT 7 op.
 


 Frank van Splunter
 
Op de vraag waarom hij meedoet aan “Le Dakar” antwoordde Frank; ; “Ik organiseerde al jaren reizen naar de 24 uur van Le Mans en toen ik via mijn werk met Pascal in aanraking kwam ben ik door hem besmet met Het Dakar Virus. Doordat er een plekje in het team vrijkwam heb ik meteen mijn diensten aangeboden. Kort daarna besloten mijn werkgevers om met een jeep assistentie te gaan verlenen aan het team en vanaf dat moment is alles in een stroomversnelling gekomen en zijn we inmiddels al weer bezig met de voorbereidingen voor mijn 3e jaar Dakar. Mijn uiteindelijke doel is om minimaal 1x aan de wedstrijd / assistentie deel te nemen want vooralsnog doe ik veel administratieve zaken voor het team ”.

Op de vraag wat zijn verwachting is van deze 30ste editie antwoordde Frank het volgende;  “100% score voor alle DTD-ers”.
Deelname aan “Le Dakar” 3de jaar
Woonplaats Leusden
Leeftijd 38 jaar
Beroep Office manager
Hobby’s Dakar, Le Mans en alle overige gemotoriseerde sporten
Ervaring 3 jaar Dakar, 8 jaar Le Mans
Email frank@jbtrading.nl
Frank neemt vanaf de zijlijn deel aan Dakar via PC en TV

© 2021 www.dutch-team-dakar.nl - All Rights Reserved